Om oss

Som tryckeri erbjuder vi allt inom tryck och grafiska tjänster. Vi kan till exempel hjälpa dig med foldrar och broschyrer, roll-ups och affischer, kuvert, brevpapper och kontorstrycksaker och mycket mera.

 Vilka är vi?

Lindströms Tryckeri AB är ett tryckeri som sätter kunden i fokus oavsett om det gäller små eller stora uppdrag.
Till vårt förfogande har vi en modern maskinpark för att kunna tillgodose våra kunders önskemål
Alltifrån visitkort till foldrar, broschyrer, böcker och allt där emellan.

Historia

Lindströms Tryckeri AB startades vid marknadsplatsen i Moheda 1896 av Elof Lindström. Där hade Elof lärt sig tryckarkonsten av sin far Oscar, som 1895 flyttade sitt tryckeri till Växjö medan Elof fortsatte i Moheda att leverera trycksaker till traktens kunder.

1948 flyttades tryckeriet till Alvesta där man byggde ett hyreshus med plats för tryckeriet i källaren på Värendsgatan 4, då hade Elofs söner tagit över tryckeriet.

1972 blev det nytt byte av ägare då Sven-Gustaf Lindström, Inge Axelsson, Ingvar Norlander och Evert Svensson tog över verksamheten. Nu började den nya tekniken komma och det investerades i offsettpressar och reproteknik.

Snart var lokalerna för trånga och man flyttade 1988 till Smedjegatan 3 i Alvesta. Under denna tiden har verksamheten utökats med digitaltryck

1990 övertog Mikael Lindström sin fars, Sven-Gustafs, del i tryckeriet och sedan 2004 är det Mikael som är ensam ägare till tryckeriet.

Sedan december 2022 finns vi på Blädingevägen 27 i Alvesta.